30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
Sütőpapírral kibéleljük a formát. A vajat lábasba mérjük, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kakaóport és a cukrot. 1-2 percig folyamatosan kevergetve kicsit bes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek. cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverem a cukorral és a vanília kikapart magjával. Beleteszem az olajat.Összekeverem, majd beleteszem a lisztet és a sütőport. El keverem és a kivajazott tortaf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa tészta alapanyagait jól összedolgozzuk és 4 részre osztjuk. 2 lapot kinyújtunk és barack lekvárral összeragasztva kisütjük. Ugyanígy a másik 2 lapot is. Szép rózsaszínre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű