6 galbenusuri
6linguri de zahar
340 ml lapte
2 linguri faina sau amidon (eu am pus amidon)
170 g unt nesarat
esenta de vanilie
Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon, zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca. Untul il mixam intr-un castron doar cat sa se „dezmorteasca” si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie
A lisztből, cukorból, vaníliás cukorból a margarinnal és az 1 tojással rugalmas tésztát gyúrunk. Kissé lágy lesz a tészta a sok margarintól (de ettől lesz jó omlós), csomagoljuk fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, ami nagyon hamar összeáll. Jó állagú, jól nyújtható tésztát kell kapni. Ha valakinek szükséges még hozzá liszt, kis adagokban tehet még bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához valókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk. A töltelékhez a porcukrot a cappuccino porral jól összeforgatjuk, majd a vajjal habosra keverjük. A kakaós masszát...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétvála...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes