• 125 g köles (hántolt)
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2 evőkanál étolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál só
• feketebors (őrölt)
• 2 teáskanál majoránna
• 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 3 púpos evőkanál zabpehelyliszt
1. A kölest felöntöm 3x-os mennyiségű vízzel, és lassú tűzön megfőzöm. Leszűröm, átmosom és hagyom kihűlni.
2. A hagymát apróra vágom, és olajon aranysárgára pirítom.
3. A végén dobom bele az összezúzott fokhagymát, rá pedig a kihűlt kölest. Kicsit átforgatom, összepirítom.
4. Levesszük a tűzről, akár egy másik edénybe. Sózom, borsozom, a többi fűszert is beleteszem, majd a tojás és a zabliszt következik.
5. Nedves kézzel golyókat formázok belőle, és forró olajban aranysárgára sütöm őket.
Kiváló lehet főzelékek betétjeként, de krumplipürével önmagában is kiváló étel.
Lássuk, az összetevők sem bonyolultak és az elkészítés is igen egyszerű, de az eredmény mégis gusztusos és ízletes vacsora. Vágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpehelylisztet, a sót és a tojásokat összekeverjük annyi s vízzel, hogy sűrű tésztát kapjunk, félretesszük, 5 percig pihentetjük. Ha a tésztánk állaga megkívánja, egy kevés ásv...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A tonhalról leöntjük az olajat. Összekeverjük a sajttal, majonézzel és borssal. 2. A tortilla lapokat megkenjük a tonhalkrémmel. 3. Mindegyiket befedjük 5-5 szelet sonkával....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű