• 40 dkg búzaliszt (BL55)
• 20 dkg vaj
• 10 dkg sajt
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 7 g instant élesztő
• 1 dl 2,8%-os tej
• 1 teáskanál só
A tetejére
• 5 dkg sajt - félkemény
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1. Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom.
2. Ujjnyi vastagra nyújtom. Apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem.
3. Reszelt sajttal megszórom és egy órát a tepsiben állni hagyom a pogikat.
4. Ez után már csak az marad, hogy 200 C-os sütőben aranybarnára süssem őket-kb 12 perc.
A lisztekben elkeverjük a sót, a sütőport, s elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután az összes hozzávalókkal összegyúrjuk. Kb 15g gombócokat formáztam, amit lelapítva teszek a sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba teszem a soval meg margarinnal, vajjal es eldolgozzuk. Hozzaadom a reszelt sajtnak egy részét meg a tejfölt es összegyurom. Laskasírítővel kinyujtom és 7-8 cent...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMeglangyosítom a tejfölt, majd belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. A lisztet, és a sót elkeverem, majd a vajból 25 dkg-ot belemorzsolok. A közepébe mélyedést készítek, oda ütö...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt egy kis tálkába mérjük, majd pici megmelegítjük. Ne legyen forró, épp csak langyos. Belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük csipet cukorral, majd jól elkeverjük. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű