recept:
4 db tojás
3ek xilit ( vagy egyéb édesítö szer )
4 ek oliva olaj ( vagy kókusz olaj )
1 tk sütöpor
1 -2 ek vanília aroma
4 ek örölt mandula vagy dió
6 ek örölt zabpehely
barack, xilit a pite tetejére
A tojásokat xilittel, olajjal habverövel felverem. Majd hozzá adom a vanília aromát, örölt mandulát, zabpelyhet , sütöport majd óvatosan csomó mentesre keverem. A masszát sütöpapírral bélelt pite formába öntöm, majd bele rakom a félbe vágott barackokat. Elömelegített sütöben készre sütöm, ha kihült megszórom xilittel .
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk (nem kell a fehérjét felverni). Ezt öntsük sütőpapíros tepsibe, és 170 fokos előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb. 30 perc). A geszteny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót kissé megpirítjuk, s ha kihűlt, lemorzsoljuk a héját. A cukrot, vizet, vajat, kakaót elkeverjük és 1-2 percig kevergetve forraljuk. Ha levettük a tűzről, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keverd habosra, majd mérd hozzá az összes többi alapanyagot, és keverd addig, míg teljesen csomómentessé nem válik a keverék. A masszát merőkanállal szedd a forró gofr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű