1 fej hagyma
1,2 l zöldségalaplé
40 dkg borsó
2 g fokhagyma
só
1 dl tejszín
Lassú tűzön puhára főzzük a borsót.
Belekeverjüo í tejszínt, majd az egészet összeturmixoljuk.
A húst felöntjük vízzel, meghintjük sóval és feltesszük főni egy nagyobb lábosban, ami lehetőleg bőven ellepi. Ha a víz felforrt, „lehabozzuk”, fűszerezzük és „bezöldségezzük”. Elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát alaposan leöblítjük, a tönköket kitörjük és felkarikázzuk, a gombafejeket nem túl vékony szeletekre vágjuk. A répát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymákat apróra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A beáztatott száraz babot felteszem főzni kb.3 liter hideg vízbe a nagy paprikával, babérlevéllel, sóval együtt. A birsalmát megtisztítom, meghámozom, cikkekre vágom, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a csirkemellet kb. 3 cm-es darabokra fölkockázzuk. Olívaolajon vagy vajon megpirítjuk a reszelt fokhagymát, rányomjuk a curry pasztát, így felszabadulnak az illat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű