fél fej kelkáposzta
1,2 l víz
3 db karikára vágott burgonya
pirospaprika
köménymag
ecet
2 ek liszt
2 pár virsli
A káposztát csíkokra vágjuk, majd vízbe tesszük a karikára vágott burgonyával együtt.
Ízesítjük a köménnyel, sóval és borssal.
Ha a káposzta félig megfőtt, pirospaprikás rántást teszünk bele.
Beletesszük a virslit, majd 10 percig főzzük.
Feloldjuk a leveskockákat 1 l forrásban lévő vízben. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott gyömbért és fokhagymát, majd további néhány percig forraljuk. Ezután lehúzzuk a tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolkrémleves elkészítéséhez meghámozzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Utóbbi kettőt finomra aprítjuk, míg a krumplit kisebb kockákra vágjuk. Ha ezekkel elkész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kolozsvári szalonnát, a Nyúlját és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom. Két csapott evőkanál őrölt piros paprikával meghintem. 1 evőkanál csípős...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt szedd rózsáira, a répát és a zellert pucold meg, vágd kis darabokra, majd mosd meg a zöldségeket. Tedd egy lábosba, öntsd fel egy-másfél liter vízzel, és kis lángon főzd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű