1 l víz
60 dkg gomba
2,5 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 ek rétesliszt
fél csokor petrezselyem
citromlé
A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet.
Sózd, fűszerezd, önts hozzá egy kevés citromlevet, majd főzd addig, amíg a gomba át nem fő.
Ezután a tejszínből és lisztből készíts habarást, majd sűrítsd be a levest.
Végül turmixold le az egészet.
Lassú tűzön párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. A répákat és a zellert hámozd meg, majd szeleteld fel. Add a megpárolt hagymához, és lassú tűzön pirítsd meg enyhén őket a b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tököt megtisztítjuk, daraboljuk, a fenti képeken is látható módon mézet csorgatunk rá (inkább vegyes virágméz legyen, mert az akácméz főzésre nem annyira megfelelő), fahéjjal meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, kuktafazékban, kevés olajon megdinszteljük. A z oldalast felvágjuk, és a hagymával lepirítjuk, felöntjük 3 dl vízzel. és hozzáadjuk a babérl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mireli...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes