4 dkg vaj
25 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
1 lapos ek rétesliszt
1,2 l zöldség alaplé
só, bors, szerecsendió
citromlé
1 db tojássárga
90 g tejföl
A vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a gombát és a petrezsleymet, majd addig pároljuik, míg el nem fő a leve.
Ezután megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a zöldség alaplével. Fűszerezzük, majd összerottyantjuk.
Ezt követően a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, s folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük, és felforraljuk.
ELŐZÖ ESTE BEÁZTATOM A BABOT ÉS A HÚST!! Felteszem a húst főni. a zöldségeket megpucolom, megmosom és feldarabolom kis kockákra.Mikor a hús félig megfőtt hozzáöntöm a zöldségeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa nincs kész zöldséglevesünk, a leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben. A cukkinit apró kockára vágjuk. A felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát az olívaolajon üveg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben olajat és vajat hevítünk, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, sózzuk borsozzuk, meghintjük szerecsendióval, fűszerezzük kakukkfűvel. Dinszteljük pár percig, amíg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz olajon kiolvasztom a csíkokra vágott szalonnát. Kolozsvári húsos szalonnát szeretem hozzá a legjobban, de megteszi a bacon vagy esetleg füstölt tarja is. Rádobom a finomra vágot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű