1,5 kg gyümölcs (füge)
víz
A megtisztított gyümölcs alá kevés vizet öntünk, majd puhára pároljuk.
Összeturmuxoljuk, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük.
2 db 30*40 cm-es tepsibe szilikonos sütőlapot helyezünk, egyenletesen elkenjük rajta a massza felét-felét.
kb 5 óra alatt 50-55 fokon megszárítjuk.
Ha teljesen megszáradt, a lapról könnyen lehúzható.
Kisebb darabokra vágva, feltekerve üvegbe tesszük.
Egy kevés olajon megpirítottam a rizst a kuktában, felöntöttem másfélszer annyi vízzel, amennyi a rizs mennyisége, sóztam és lezártam a kuktát. Az első sípolásnál lezártam és hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítom, összevágom, zsírban megpirítom. A tűzről félre húzva adunk hozzá pirospaprikát és egy kis paprikakrémet. Öntünk hozzá 2,5 dl vizet. Megvárjuk, amíg elfő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót egy tejforraló lábasban villával összetörjük, hozzáadjuk a tejet és felforraljuk, míg elválik a savó. Gézkendőn keresztül leszűrjük, hagyjuk kicsepegni és visszatesszük a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű