menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcslap


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg gyümölcs (füge)
víz

Elkészítés:


A megtisztított gyümölcs alá kevés vizet öntünk, majd puhára pároljuk.
Összeturmuxoljuk, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük.
2 db 30*40 cm-es tepsibe szilikonos sütőlapot helyezünk, egyenletesen elkenjük rajta a massza felét-felét.
kb 5 óra alatt 50-55 fokon megszárítjuk.
Ha teljesen megszáradt, a lapról könnyen lehúzható.
Kisebb darabokra vágva, feltekerve üvegbe tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Boszporusz csirkemáj
Boszporusz csirkemáj

Egy kevés olajon megpirítottam a rizst a kuktában, felöntöttem másfélszer annyi vízzel, amennyi a rizs mennyisége, sóztam és lezártam a kuktát. Az első sípolásnál lezártam és hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bedő
Gomba pörkölt
Gomba pörkölt

A hagymát megtisztítom, összevágom, zsírban megpirítom. A tűzről félre húzva adunk hozzá pirospaprikát és egy kis paprikakrémet. Öntünk hozzá 2,5 dl vizet. Megvárjuk, amíg elfő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Túróval készült házi sajt--Dobos Márta
Túróval készült házi sajt--Dobos Márta

A túrót egy tejforraló lábasban villával összetörjük, hozzáadjuk a tejet és felforraljuk, míg elválik a savó. Gézkendőn keresztül leszűrjük, hagyjuk kicsepegni és visszatesszük a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk