menu

Családireceptkönyv.hu

Húsos párna


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
1 dl tej
25 g élesztő
70 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
1 tojás
2 dl tejföl
Sonkás töltelék:
10 dkg sonka
1 ek tejföl
1 kk mustár
1 kk szójaszósz
1 tojássárgája
30 g reszelt parmezán
2 karika ananász
1 tojás
só, bors
Burgonyás töltelék:
35 dkg burgonya
5 dkg margarin
gyömbér, köménymag, só, bors

Elkészítés:


A meglangyosított tejben elkeverünk 1 kk cukrot és élesztőt,majd felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgájával, sóval és tejföllel. 2 cipót formálunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelni hagyjuk.
Sonkás töltelék:
A sonkát megdaráljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a szójaszószt,a tojássárgáját, reszelt sajtot, sót, borsot és a felaprított ananászt.
Burgonyás töltelék
A megfőtt krumplit összetörjük, majd összekeverjük a margarinnal és a fűszerekkel.
Az egyik cipót 2 mm vastagságúra nyújtjuk és 8 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korong közepére 1-1 kk tölteléket halmozunk a sonkás töltelékből, peremüket megkenjük vízzel, félbehajtjuk őket, a szegélyeket villával lenyomkodjuk, megkenjük felvert tojással.
A másik cipóval ugyan ezt tesszük, de azt burgonyás töltelékkel töltjük meg.
200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ugyan ebből a tésztából lehet készíteni sós stanglit is:
https://csaladireceptkonyv.hu/dancsecs/recept/sos-stangli-8

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Pogácsa a hűtőből
Pogácsa a hűtőből

Ha nem kókuszzsírral dolgozunk, használjunk vajat/margarint, esetleg zsírt. Kezdjük azzal, hogy a kókuszzsírt megolvasztjuk. 2 kanállal teszünk majd a tésztába, a többivel kenegetü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Ági pogi
Ági pogi

Az élesztőt a kevés liszttel eldörzsöljük, a többi lisztet a Rámával eldolgozzuk, beletesszük a tejfölt, olajat, reszelt sajtot és a fűszereket. Lágy tésztát kapunk, amit háromszor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gombás-hagymás kosárkák
Gombás-hagymás kosárkák

1.) Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és 15 percig állni hagyjuk. 2.) Elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát megpucoljuk, alaposan megmossuk, és felszeleteljük. Előveszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kolbászos pogácsa (Nagy István)
Kolbászos pogácsa (Nagy István)

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk,majd duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, majd 30 percenként 3-szor hajtogatjuk. Kinyújtjuk, darabonként tojással lekenjük, tetejét bevagdaljuk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk