menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros burgonyaleves


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg burgonya
1 fej hagyma
1 l húslé
pirospaprika
petrezselyem
paprika, paradicsom
2 dl tejföl
2 ek liszt

Elkészítés:


A burgonyát és hagymát felkockázzuk.
A hagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a krumplit és együtt pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a húslével. Beleteszünk egy bemetszett paradicsomot és paprikát.
Ha megfőtt a krumpli, behabarjuk a tejföllel és liszttel, petrezselyemmel megszórjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Fűszeres sárgaborsó-krémleves
Fűszeres sárgaborsó-krémleves

A sárgaborsót előzőleg beáztatjuk jó pár órára. A sárgaborsót bő vízben - legalább kétszeres mennyiségű legyen - főzzük, 2-3 babérlevelet teszünk bele. Apróra kockázzuk a burgony...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös karfiolleves
Tejfölös karfiolleves

A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A répát 2,5 lit...

Elkészítési idő: Elk:20,Főzés:40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paradicsomleves
Paradicsomleves

A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva, beleszórjuk a paprikát, elkeverjük, majd a paradicsomlevet fokozatosan adag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros gombócleves
Magyaros gombócleves

A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk