30 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg mák
2 Cs vaníliás cukor
150 g lágy vaj
1 ek tejföl
1 tojássárgája
A cukrot habosra keverjük a vajjal.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tejfölt a tojássárgájával elkeverem öntjük hozzá.
1 órára hűtőbe tesszük, majd 3 mm vastagságú nyújtjuk.
190 fokon megsütjük 10-12 perc alatt.
A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk forró vízbe 15 percre. Ezután a vizet leöntjük, botmixerrel pépesítjük és a diós keverékkel összedolgozzuk. Formázzuk és éjszakára hűvös helyre rakjuk, másnap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszerek) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, végül a hozzávalókból egy sima...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűlásd a videót
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz