menu

Családireceptkönyv.hu

Pörkölt


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertés- / marha- / vadhúst
1 közepes hagyma
pirospaprika
őrölt kömény
őrölt bors
bor

Elkészítés:


A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk.
A hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, rádobjuk a húst.
Ha megpirult, felönjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje.
A fűszerekkel és sóval ízesítjük.
Addig főzzük, míg meg nem fő a hús, de közben figyeljünk rá, hogy a folyadék ne fogyjon ki alóla.
Ha megpuhult, felönjük a borral, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a leve.

Trükkök, tippek, praktikák:


Galuskával tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek, Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Áfonyás vaddisznó
Áfonyás vaddisznó

A kockázott szalonnát süssük zsírjára, az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg rajta, a zöldfűszerekkel együtt. Adjuk hozzá a vadhúst is. Pirítsuk körbe. Öntsük fel a borral, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyúlragú
Nyúlragú

Melegítsük elő a sütőt. Egy lábasban felmelegítjük, a vajat és 2 evőkanál olajat, megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a zellert, a répát és kevergetve pirítsuk n...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsófia
Vörösboros szarvasragu kakukkfüves krumpligombóccal
Vörösboros szarvasragu kakukkfüves krumpligombóccal

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A szalonnát felkockáztam és serpenyőben, kis lángon kiolvasztottam a zsírját. A lángot feljebb vettem és a felkarikázott-kockázott zöldségeket j...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Richard
Asdfsadf
Asdfsadf

Assad’sdfasd

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: Asdfasdf
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk