4 dkg vaj
1 üveg torma
4 dkg rétesliszt
1 l sonkalé / húsleveskockával ízesített víz
2 dl tejszín
A vajban megpirítjuk a tormát, megszórjuk a liszttel és a masszát a folyadékkal felöntjük és csomómentesre keverjük és besűrítjük a tejszínnel. Megszórjuk borssal és petrezselyemzölddel.
Amikor felforrt, megszórjuk pirított szalonnával.
Só általában nem szükséges, mert a sonkalé már alapból nagyon sós.
A tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet. Mikor a massza kihűl, kétfelé vessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölben, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóva...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA konyhakész kacsamellet megfelezzük , majd a fél mellekett még 2-3 darabba vágjuk bőrrel együtt, amit beiradalunk. ( Ha így darabolom, akkor nem kell szeletelni tálalásnál. .A tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gerslit 30 perc alatt 3 dl vízben megfőzzük. A húst összekeverjük a főtt gerslivel, a tojásokkal, a sóval, a borssal, a 2 evőkanál olajon megdinsztelt apróra vágott vöröshagymáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes