200 g frissen darált kávé
2 cm-es vanília
4 dl finom szesz
400g cukor
tej
A kávét, vaníliát és a szeszt ledugaszolt palackba 8 napig érlelünk. Közben gyakran felrázzuk. Akkor vászonruhán leszűrjük, és összekeverjük a cukorból főtt szörppel és annyi nyers tejjel, hogy éppen 1 l legyen. Néhány nap múlva szűrőpapíron leszűrjük.
A vizet a cukorral sziruppá főzzük. Beletesszük a hosszában kettévágott vaníliarudat. A kávét felodjuk egy csésze forró vízben, és hagyjuk kihűlni. Majd a vodkát összekeverjük a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű■Az alapanyagokat egy turmixgépbe tesszük és pár perc alatt össze turmixoljuk őket. ■Pohárba töltjük és díszítésként egy kekszet teszünk a pohár szélére.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1/2 kg cukrot karamellizálok, a 6 liter vízből 1 literrel óvatosan felöntöm / vigyázni mert fröcsköl,/ amikor a karamellizált cukor elolvadt, hozzá öntöm a maradék 5 l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt tegyük fel melegedni a cukorral és tegyük hozzá a fehér csokit. Olvasszuk össze az egészet. A tejjel keverjük össze a fűszereket,és a pudingport.Majd öntsük hozzá a csok...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Közepes