20 g köménymag
4 dl finom szesz
400 g cukor
A köménymagot finomra megtörjük, és összerázzuk a szeszel, majd 8-10 napig állni hagyjuk. Akkor tiszta vászonruhán leszűrjűk és összekeverjük a cukorból főzzöt szörppel. Ha kell, forralt vízzel pótoljuk, hogy 1 l legyen.
Ha likőr zavaros, szűrőpapiron átszűrjük.
Elkészítés: A banánt meghámozzuk, feldaraboljuk, és a többi hozzávalóval együtt a turmixba tesszük. 2-3 perc alatt krémesre mixeljük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél literes poharakat félig töltünk a gyümölcslével, majd 1 dl ásványvizet öntünk hozzá. Egy evőkanálnyi jeget zúzunk bele. A citromokat felvágjuk, keveset facsarunk belőle az ita...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk. Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nagy mangó felét meghámozzuk (azért írom, hogy nagy, mert valahol kicsiket árulnak...), összedaraboljuk (inkább lenyestem...). Az almának csak a magházát szedjük ki, a héja mara...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű