menu

Családireceptkönyv.hu

Májas hurka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


máj
egyharmadrész abáltszalonna
risz
hagyma

bors
szegfűbors
reszelt szerecsendio

Elkészítés:


A májat nyers májat egyharmadrész abált szalonnával ledaráljuk. Fűszereket adunk hozzá izlés szerint.Abalével pépesre dolgozzuk a maszát, feltöltjük. A feltöltött hurkákat forró abalében kb. félóráig egészen csendesen főzzük, amig a hurkát megszúrva,nem jön ki véres lé.Akkor óvatosan hideg vizbe tesszük át, majd deszkára helyezzük szikadni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kolbász
kolbász

A fölkockázott húst befűszerezzük és 1 napig érleljük. Másnap a hús 2/3-át ledaráljuk a legnagyobb rostéllyal, a többi húst és az összes hozzávalót a közepes rostéllyal. Jól kidag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kolbász
Kolbász

1. A húst a szalonnával együtt nagy lyukú húsdarálón ledaráljuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt, hozzáöntjük a tojások sárgáját és a habbá vert fehérjét. 2. Jól öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Házi disznósajt
Házi disznósajt

A gömböcöt nagyon alaposan meg kell tisztítani! Kifordítva a belső réteget késsel lehúzzuk róla úgy, hogy ki ne szakadjon. Alaposan átmossuk, és kicsit beáztatjuk hagymás, sós vízb...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Soproni pecsenyezsír
Soproni pecsenyezsír

1. Egy kiló zsírban kisütünk fél kiló darabokra vágott hagymát. 2. Mielőtt a barnára sült hagyma odaégne, leszűrjük a forró zsírról, húsdarálóban ledaráljuk, majd visszatesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk