menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 dkg liszt
15 dkg zsir
5 ek méz
35 dkg cukor
4 drb tojás
1 kávéskanál szódabikarbonát
1 kávéskanál fahéj (szekfűszeg)
(ha nem áll össze, kicsi tej)

Elkészítés:


Ebből 6 cipot készitünk 10 cm szélesre és tepszi hosszára nyujtjuk közepébe fél diöbeleket teszünk,felgögyöljük. Tetejét tojássárgával kenjük, lassú tűznél sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sokáig el áll.

Kinek a kedvence ez a recept?


Dani
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Barbara
Citromos piskóta
Citromos piskóta

-A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a sóval, közben részletekben add hozzá a kétféle cukrot. Egyesével dolgozd bele a tojássárgákat, majd a citrom reszelt h...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Edina
Bejgli
Bejgli

Tészta Hozzávalókat össze kell gyúrni. A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csilla
Zserbó golyó
Zserbó golyó

Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben a golyókat minimum 1 órán át, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GRÍZHAB *
GRÍZHAB *

A hozzávalókat addig kell főzni, amíg sűrű, áttetsző nem lesz kb öt perc, Nagyon hidegre kihűteni, utána gépi habverővel nagyon kemény habbá verni / nekem kb. tíz perc / Kifehéred...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk