60 dkg liszt,
20 dkg cukor,
10 dkg zsír,
2 tojás,
2 dkg szalakáli,
2 dl langyos tej
Krém
30 dkg margarin,
30 dkg porcukor ezt habosra keverjük
5 dl tej,
5 kanál liszt,
2 ek. cukor,
1 citrom héja és leve
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és lapokat sütünk.
Krém : A 30 dkg margarin, 30 dkg porcukor ezt habosra keverjük. 6 dl tej, 5 kanál liszt, 1 ek. cukor, 2 citrom héja és leve ezt össze főzzük és ha kihűlt össze keverjük a cukros margarinnal
Tetejére porcukrot szórunk A tepsi mérete 35 x 30 cm
sütőtök pürébe még melegen belekeverjük a glicint, a rost komplexet, a citrushéjakat és levet, a gyömbért és a kevés meleg vízben feloldott zselatint. Egy szögletes, 20 x 20 centi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforralunk öt deci tejet 4 dl tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjaival (beledobhatjuk a hüvelyt is, hogy erősítse az ízt, de ezt majd vegyük ki, mielőtt összekeverjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal,majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk,az egyik felébe a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, barnacukrot, mézet, melaszt és a sót felforraljuk. Tegyük félre 5 percre, amíg kissé lehűl. Habverővel keverjük össze a tejet és a tojást, majd öntsük hozzá a melaszos ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű