5 db tojás
150 g cukor
100 g liszt
100 g mák (darált)
120 g vaj (puha)
5 dl tej
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).
Egy tálba kimérjük a mákot és a lisztet A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk a vajat,a masszához , kanalanként adagoljuk hozzá a liszt-mák keverékét, keverjük alaposan össze, majd öntsük hozzá a tejet is, keverjük össze. Végül a habbá vert fehérjét is óvatosan keverjük hozzá.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 160 fokra melegített sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük.Tepsi mérete.30x30 cm
Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt! Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Sütés hőfoka: 160 °C
Sütés ideje: 60 perc
A cukrot a kakaóporral és a vízzel kikeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el fel nem oldódik benne (akkor hólyagok nőnek a tetején). Egy pohár hideg vízbe cseppent...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a nal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukorral, a tojássárgájával, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citrom levével és lereszelt héjával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalót összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben a tepsi hátán 10-12 percig sütjük mind a hármat. A krémhez a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet egy jól záródó edénybe kinyomjuk( befőttes üvegbe),jól rátekerjük a tetejét,egy fazékba hideg vizet engedünk úgy,hogy pereméig érjen a víz,3 órát lassú tűzőn főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű