10 tojás
30 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej
A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép lassan hozzácsorgatjuk a tejet.
Ezután a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk (spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot).
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. 220 fokon sütjük 15 percig, majd 150 fokon további 70 percen át sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Csak ekkor szeleteljük fel.
A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A vajat kis lángon óvatosan felolvasztjuk, majd beletördeljük az étcsokládét és azt is felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük gé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1.DOBD ÖSSZE A SZÁRAZ HOZZÁVALÓKAT Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, keményítő, só, porcukor, hideg vaj kockák). Morzsoljuk szét a kezünkkel a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét most csak villával összekevertem a fahéjjal és az édesítővel, mert éhes voltam, forró serpenyőbe tettem, megsütöttem közepes lángon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el, mert ennek hűlnie kell. A tejszínt a cukorral felforralom és 5 percig kis lángon főzöm, majd hozzáadom a vajat és további 5 percig forralom. Az utolsó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű