10 db tojás
11 evőkanál finomliszt
1 l zsírosabb tej
20 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
17 dkg olvasztott vaj
1 rúd vanília
1 csipet só
40 dkg cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál presszókávé
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra – egészen fehéredésig – keverjük a kristálycukorral és a csipet sóval. Hozzádolgozzuk a vaníliarúd kikapart magjait, majd a felolvasztott, de kihűlt vajat és a kakaos lisztet Majd állandó keverés mellett, vékony sugárban csurgatva hozzáadjuk a tejet amibe bele tettük a kávét
A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, amit óvatosan a tejes masszába forgatunk.
Sütöpappiral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 175 °C-os sütőben 1 órát sütjük.
A sütőből kivéve szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd egy-két órára hűtőbe tesszük. Fontos, hogy csak hidegen szeletelhető szépen. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikevertem a kókuszolajat a tojással a száraz hozzávalókat gyors mozdulatokkal robotgéppel összekevertem. Állni hagyom vagy kb. 20 percet. 2 folpack között nyújtom ki. Ne legyen na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 részre, sütni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű