50 dkg liszt
25 dkg margarin
2.5 dkg élesztő
0.5 evőkanál só
2 db tojássárgája
25 dkg túró
1 dl tej
15 dkg tejföl
10 dkg sajt
1 marék medvehagyma
Az élesztőt egy pici cukorral elkevert langyos tejbe belemorzsolni, és felfuttatni.
A sóval összekeverni a lisztet, majd hozzáadni a margarint, és kézzel összemorzsolni. Amikor már jó morzsalékos, hozzáadni a túrót, és szintén összemorzsolni.
Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beletenni a tejfölt, a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrni, hogy egy sima tésztát kapjunk.
a tésztát ezután letakarni a tállal amiben összegyúrtuk, majd 20 percig pihentetni.
Közben a medvehagymát alaposan megmosni, jól lecsepegtetni, majd nagyon apróra felvágni.
A tésztát pihentetés után kinyújtani, majd rászórni az apróra vágott medvehagyma felét.
Ezután a tésztát összehajtogatni, majd letakarva 10 percig pihentetni.
Pihentetés után a tésztát megint kinyújtani, és rászórni a maradék medvehagymát, majd ismét hajtogatni, és 10 percig pihentetni.
Pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtani, a tetejét megkenni a tojásfehérjével, majd, megszórni a reszelt sajttal.
Ezután ízlés szerint pogácsaszaggatóval kiszaggatni
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni az ízlés szerint megformázott pogácsákat.
Ezután előmelegített forró sütőbe tenni, és készre sütni. (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem)
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ol...
Elkészítési idő: 60-70 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. Megkenjük tojással, és bőségesen megszórjuk sajttal. Négyzeteket vágunk belőle, majd megfelezzük. 180 fokon készre sütjük.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűBevallom, én ezeket a tésztákat mostanában géppel keverem ki, nem kézzel. Természetesen mindkét verzió megfelelő, a methódus ugyanaz. Egy tálba kimérjük a lisztet, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval összeállítjuk. Lisztezett deszkára kiszaggatjuk, kb. 15-20 percig kelesztjük, majd forró olajban kisütjük. Ha a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű