2 dl tejföl
10 dkg búzadara
25 dkg zsíros tehéntúró
5 db tojás
30 g vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal.
A búzadarát a túróval elkeverjük.
Legalább fél órát állni hagyjuk.
A tojások sárgáját, a citrom reszelt héját hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz.
Tovább keverjük.
Végezetül a tejfölt, a grízzel elkevert túrót forgatjuk hozzá, krémesre elkeverjük.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk.
190 C fokra melegített sütőben alsó-felső sütésen 35-40 percig sütjük.Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
A szikkadt-száraz kenyeret vagy kalácsot 5mm – es szeletekre vágjuk, tepsibe tesszük és 200’c-os sütőben világosra pirítjuk. A tojásokat szétválasztjuk 2db 2 literes tálba. A fe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűpudinghozA pudingport kevés tejjel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni. A tésztáh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 dkg lisztet a cukorral és 1 csomag sütőporral összekeverjük. Egy közepes nagyságú tepsit vastagon kikenünk margarinnal. Ezután beleszórjuk a liszt 2/3 részét, majd rámorzsolun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKis lábosban forrásig melegítjük a tejet, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a kefirt. Nagy keverőtálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és hagyjuk 5 perci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű