Tésztához
30 dkg liszt
2 tojássárgája
15 dkg cukor
1/2 tasak sütőpor
15 dkg lágy margarin
Túrós krémhez
fél kg túró
1 citrom leve
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
3 evőkanál búzadara + fél csomag vanília puding
. 80 dkg friss sárgabarack
Tetejére 3 tojás fehérje felvert habja 10 dkg cukorral
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. fél órára a hűtőbe tesszük. (Ha a tészta morzsalékos, adjunk hozzá pici tejet)
A krémhez a túrót tegyük nagy keverőtálba, villával törjük össze. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját adjuk a túróhoz, a fehérjéből verjünk kemény habot. A túróhoz adjuk a citrom levét, a búzadarát,a pudingot a cukrot és a vaníliás cukrot és alaposan keverjük össze. Végül keverjük hozzá a tojáshabot.A sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen nyomkodjuk bele a tésztát a tenyerünkkel. A tésztára sorakoztassuk a gerezdekre vágott barackokat, majd simítsuk rá a túrókrémet Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 40 percig. Ki vesszük és a tetejére tesszük a habot és 7 percre vissza tesszük a sütőbe Ha kihűlt szeleteljük .
tepsi mérete: 32x 25 cm
A margarint a porcukorral keverjük el gépi habverővel, majd egyesével adjuk hozzá a két tojást. Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is. A lisztet keverjük el a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a porcukorral, sütőporral és a sóval beleszitáljuk egy keverőtálba. Reszeljünk bele kevés citromhéjat és keverjük alaposan össze. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat felütjük, és elválasztjuk a sárgájukat a fehérjétől. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a sóval valamint a citrom reszelt héjával...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű