50 dkg finomliszt,
20 dkg sertészsír,
csipet só,
20 dkg kristálycukor,
1 tojás,
3 evőkanál tejföl,
1 sütőpor
A KRÉMHEZ:
1,2 liter tej,
9 evőkanál cukor,
3 csomag vaníliás pudingpor,
4 nagyobb alma,
4 evőkanál búzadara.
A tésztát összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük. 1,2 l tejben, 9 evőkanál cukorral megfőzünk 3 vaníliás pudingot. 4 nagyobb almát lereszelünk, nem kell kinyomkodni a levét! Kettévesszük a tésztát, az egyiket zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk. Megszórjuk 4 evőkanál búzadarával és rászórjuk az almát. Rákenjük a megfőtt pudingot és sűrűn berácsozzuk a tészta másik felével. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha teljesen kihűlt, szeleteljük tepsi mérete 25cm x 37cm
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pudingokat megfőzzük a tejjel, a zselatint feloldjuk, összekeverjük a pudinggal. Az eper megmossuk, kétharmadát feldaraboljuk. A tejszínt 1 evőkanál édesítővel felverjük, majd ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle lisztet a sóval és a zsírral egy dagasztótálban összemorzsoljuk. Beleütünk három kisebb méretű tojást, rákanalazzuk a tejfölt, és a vízben feloldott citromlével alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a túrót villával összenyomkodjuk, majd elkeverjük a vaníliával és a tojássárgájával elkevert cukorral. Az élesztőt elkeverjük egy kevés liszttel, és hozzáadunk 3 e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű