menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó muffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg liszt

15 dkg margarin

10 dkg cukor

10 dkg darált dió

3 evőkanál sárgabarack lekvár

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

5 dkg kakaópor
6 ek tej
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg homogén elegyet kapunk. A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral elkevert darált diót, a durvára vágott csokidarabokat, valamint a 3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk.

Hozzáadjuk a kivert tojásos, margarinos, cukros masszát és a 6
ek tejet alaposan összekeverjük. A papírkapszlikkal bélelt muffin formákat 3/4-ig töltjük a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk, kis mélyedést kialakítva a lekvárnak. A masszára durvára vágott csokidarabokat is szórhatunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Zserbó muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Mákos charlotte
Mákos charlotte

A piskótalapot csíkokra vágjuk és barack dzsemmel rétegesen összetöltjük, majd egy őzgerinc formát kibélelünk vele. A krémhez egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Éva
Császármorzsa
Császármorzsa

A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni...

Elkészítési idő: kb.:1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vizes piskóta, ami mindig szép magasra felnő
Vizes piskóta, ami mindig szép magasra felnő

A tojássárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral, utána pedig legalább 10 percig keverjük a vízzel és a szódabikarbónával. Ezután tesszük bele felváltva a lisztet és a tojások ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hűtős fánk (mindenkinek sikerül)
Hűtős fánk (mindenkinek sikerül)

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk