12 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
25 dkg étcsokoládé
6 tojás
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
3 evőkanál tejszín
A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is. Ezt követően a tojások sárgáját is belekeverjük, majd az egészet összevegyítjük a tojáshabbal. Kivajazott sütőformába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az étcsokoládét közben vízgőz fölött megolvasszuk és hozzákeverjük a vajat és a tejszínt is, majd elkenjük a sütemény tetején. Mikor a bevonat megszilárdult, szeletelhetjük is.
Az 500 g vajból és az összes liszt 20 %-át felhasználva, tehát 200 g lisztből, begyúrjuk a vajalapot. Vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg a vajat, és ne is habosítsuk ki. Csak lass...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krém: A tejet, porcukrot és a pudingporokat sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt is. A tészta: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kétfelé vesszük. Az egyik tésztac...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kikeverjük. eleinte elég morzsalékos, de amint a méz elolvad, szépen lehet majd nyújtani. 2 lapot sütünk belőle. A 3 csomag pudingport 9 dl tejben 3 tojás s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztája: 6 tojás fehérjét 6 kanál langyos vízzel és 30 dkg kristály cukorral habosra verünk, majd beleadjuk a 6 tojás sárgáját egyenként, utána pedig 25 dkg réteslisztet fél cs....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű