Tészta:
25dkg -50%-os diawell liszt
1 csapott e.k. sikér
1db tojás
1dl meleg tej
1/2 friss élesztő
5dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
Édesítő (5 e.k. a tésztába)
Töltelék:
10g natúr, zsírszegény kakaó (Szerencsi)
Édesítő ízlés szerint
Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megszórjuk az édesítős kakaóporral, feltekerjük és 16 részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés vége előtt megspricceljük tejjel, így puha marad a tészta. Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 16db kisebb kakaós csiga lett.
1db-ban 65,7 kalória, 5g fehérje, 5,95g szénhidrát és 1,5g zsír van.
A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a tejjel, a liszttel, a sóval, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Köz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű