7 dkg szezámliszt
2 dkg núzasikér
1 dl víz
2 ek. olaj
kk só
oregánó, bors
5 dkg sajt
3 dkg parmezán
10 dkg csirkemellfelvágott
élesztő egy csipet, vagy kk. porélesztő
Langyos vízbe teszem az élesztőt, kimérem a lisztet, sikért. A lisztekhez keverem a sót, oregánót, borsot, majd az élesztős vízzel lágy tésztát készítek, a végén adom hozzá az olajat, ettől rugalmas lesz, nem ragadós. 40 percet kelesztem, meleg helyen kevesebb is elég. Ezután már csak nyújtom, megkenem ízesített paradicsompürével, jöhet a feltét és a kétféle sajt. 250 fokon sütöttem készre.
A vékony, füstölt lazacszeleteket tányérokra helyezzük, és a következő tojásos krémet tesszük rá: a tojásokat felverjük villával, és a hagymát apróra vágva olajon megpirítjuk, és r...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgákat habosra keverjük az édesítőszerrel, a vaníliaaromával. A tojásfehérjéket habbá verjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a citromhéjat és -levet, majd a sütőporos lisz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban keverd össze a csirkét, a sajtot, az avokádót és a koriandert. Egy tortillát lapíts ki egy tányéron és tedd bele a töltelék negyedét. Töltsd meg az összes tortillalapot...
Elkészítési idő: 4 db Nehézség: KönnyűMelegítsük fel az olajat és keverjük el benne a mártás hozzávalóit. Ha felforrt már kész is. A burgonyát vágjuk hasábokra és főzzük elő sós vízben tíz percig, majd, lecsepegtetve,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű