menu

Családireceptkönyv.hu

Reform almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
-20dkg Dw ch minusz lisztkeverék
-10dkg vaj
-6,5dkg eritritpor
-7,5dkg tejföl
-1 L-es tojássárgája
-1 csipet só
-1tk sütőpor

Töltelékhez:
-50dkg reszelt alma
-Update lovely sweet édesítőszer ízlés szerint
-kevés fahéj
-1,5ek zabkorpa
-kevés citromlé
Én egy picit ennél több almát használtam fel, kb 80 dgk-ot. Az édesítő is másmilyen, és még annyi, hogy nem tettem zabkorpát a töltelékbe de így is jó lett! Bővebben: www.edesentokeletes.blogspot.hu

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd egy fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.Közben a töltelékhez lereszeljük az almát és az édesítővel,fehéjjal,pici citromlével felfőzzük majd a zabkorpával besűrítjük és kihűtjük.Egy kerámia piteformát kivajazunk és kb a tészta felét belenyomkodjuk,egyenletesen.Néhány szem babot teszünk a tésztára,hogy ne púposodjon fel és elősütjük kb 10 perc alatt 180C-on légkeveréses sütőben.Amikor megsült kiszedjük a babszemeket és rátesszük a kihűlt tölteléket az elősütött tésztára. A maradék tésztát kinyújtjuk,csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk a pite tetejét.Ezután lekenjük tojássárgájával és 180C-on készre sütjük.Csak akkor szeleteljük ha kihűlt,mert melegen nem lehetne szépen felszelni.Persze ha nem számít,hogy szép legyen a szelet akkor megvághatjuk melegen és egy gömb cukormentes vaníliafagyival tálalhatjuk is,mert azzal is nagyon finom.

 Reform almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Almás fánk
Almás fánk

Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és állni hagyjuk egy kicsit. A tojást habosra verjük a cukorral és a sóval. A lisztet elvegyítjük a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Márványos kalács
Márványos kalács

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A puha vajat, a cukrot, a sót robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert liszt...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Császármorzsa /smarni/
Császármorzsa /smarni/

Az olajon kívül, minden hozzávalót csomómentesen összekeverünk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, fel hevítjük és bele öntjük a masszánkat. Fedővel letakarjuk, vissza vesszük a hőfok...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Lusta asszony rétese
Lusta asszony rétese

A szárazanyagokat, tehát a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukorból 20 dekát és a sót keverd össze egy tálban. A tojásokat verd fel egy másikban, majd öntsd fel őket a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk