-15 dkg étcsokoládé min. 70 %-os
-5,5 dkg vaj
-5 db tojássárgája
-5 db tojásfehérje
-0,6 dkg Zelleii Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-csipet só
-kakaópor a szóráshoz
Először vajazzuk ki a felfújtformákat, (kb 6 db lesz belőle) és lehelet vékonyan hintsük ki kakaóporral. Tegyük a formát sütőpapírral fedett tepsire. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
A csokoládét, és a vajat egy tálba mérjük, majd az egészet vízgőzre helyezzük olvadni. Míg a csokoládé olvad, a tojásokat kettéválasztjuk. Mikor a csokoládés keverék elérte a 45 C-t, levesszük a vízgőzről, és belekeverjük a tojássárgákat. Ekkor a tojásfehérjét verjük lágy habbá, majd keverjük a csokis alapba. Végül a lisztkeveréket is hozzáadjuk, elkeverjük benne, és a formákba töltjük. Sütőbe tesszük, és légkeverés nélkül pontosan 5 percig sütjük 180 C-on.
ÍDolgozd össze a hozzávalókat. A tésztát jól gyúrd át. Hagyd pihenni kb. 30 percet. Sütőpapírral bélelt sütőformában, 220 fokon süsd 35-40 percig. Tippek: Tovább csökkenthet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összeállítom, rövid pihentetés után a formákba rakom és kisütöm. Ha kisültek, beletöltöm a krémet. A tejet a liszttel sűrűre főzöm és lehűtöm, majd ha már telj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze. Én a felolvasztott vajat - nem forró - tojást és mézet összekevertem és így adtam hozzá a lisztes keverékhez. Összedolgoztam ke...
Elkészítési idő: 1, 5 óra Nehézség: NehézA tejbe beletördelem a csokit (a csoki íze nagyban meghatározza a fagylalt ízét is, ezt érdemes figyelembe venni a csokoládé kiválasztásakor), hozzámérem a kakaóport és olykor átke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű