1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
30 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt
A csülköt előző este vízben főzzük puhára,/ kb. 1 és fél óra alatt./
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük..
A villanysütő tepsijére helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. majd kivesszük, a villanysütő tepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
Egy kis tálban keverd össze a cukrot, a pirospaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Dörzsöld be vele alaposan a megmosott, megtisztított húst, figyelj, hogy mindenhova jusso...
Elkészítési idő: 8:30h Nehézség: KönnyűA karajt felszeleteljük, besózzuk és kiklopfoljuk. A töltelékhez a reszelt sajtot összekeverjük a puha vajjal meg a 2 egész tojással, sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük. Mind...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst összegyúrom a darált szalonnával, a rizzsel, tojással és az ízesítő anyagokkal. A káposzta ha túlzottan savanyú, akkor kicsit átmosom hideg vízzel. A felét be terít...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: NehézA karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés vajon elősütjük. A paradicsomot, csípős paprikát, vöröshagymát szeleteke vágjuk. A hússzeleteket tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű