2 kg sárgabarack,
70 dkg. cukor,
1 tk. citromsav.
Magozzuk ki és aprítsuk fel a sárgabarackot. Főzzünk fel 0,5 dl vízben a cukrot, majd adjuk hozzá a barackot és a citromsavat. Főzzük 30 percig, majd passzírozzuk át szűrőn a barackot és hagyjuk kihűlni. Töltsük sterilizált üvegekbe a nektárt és tartsuk hűtőszekrényben.Vízzel hígítva
fogyasszuk.
A fagyasztott görögdinnyét a citrommal és a banánnal kásásra turmixoljuk. Hidegen, citromkarikákkal tálaljuk. Fontos: csak a görögdinnyét fagyasszuk le a banánnak szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból szirupot főzünk. Belekeverjük a kakaóport és egy csipet sót (célszerű kézi habverővel dolgozni, mert folyamatosan kevergetni kell). A tojássárgáját kevés t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűRendkívül frissítő, aromás, picit csípős ízű üdítő. A gyömbér vásárlásakor bővebben számoljunk a tisztítás miatt, vegyünk legalább 13-15 dkg-ot. A gyömbért meghámozzuk, megmossuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű