25 dkg liszt,
5 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1,5 dl tejföl,
csipetnyi só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
fél citrom reszelt héja,
1 teáskanál citromlé;
a sütéshez: 4 dl olaj;
a tálaláshoz: 10 dkg porcukor
A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, belekavarjuk a lisztbe és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. Fél óráig hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval 4-5 cm-es csíkokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk, hogy rombuszokat kapjunk. Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét a lyukon áthúzzuk. Az olajat felforrósítjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne. Ha langyosra hűltek, porcukorral megszórva tálaljuk.
Piskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal összedolgozom, majd hozzáadom a tojássárgát és a sört, összegyúrom a tésztát. 1 óráig pihentetem a hűtőben. Eközben elkészítem az almás tölteléket, melyhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral és szódabikarbónával. Belekeverjük a tojást, a kétféle cukrot, a szobahőmérsékletű vajat és összedolgozzuk a tésztát. Egy sütőbe is berakható serp...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes