6 zsemle
8 dkg vaj
2-3 dl szilvalekvár
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
2 tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
1 evőkanál szilvalekvár
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.
A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!
Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.
A “süti” egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.
A margarint vagy vajat a porcukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzákeverünk 3 evőkanál lisztet, a szódabikarbonát, majd a tejet. 2 óra hosszat pihentetjük. Pihentetés után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sárgájához. Egy nagy tepsit kikenünk v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások fehérjét 3 ek vízzel együtt kemény habbá verjük és közben beleszórunk 12 dkg cukrot. 2. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat,majd lazán beleforgatjuk a sütőporr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk. Csak annyi tejfölt teszünk bele, hogy jól nyújtható legyen. 3 lapot sütünk Krém:1 /2 dl tej, 1/2 dl rum, baracklekvár, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű