8 db nagy burgonya
25 dkg darált marhahús
1 hagyma
15 dkg parmezán
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss kapor
só, bors
A burgonyákat meghámozzuk, majd jól megmossuk és kettévágjuk. A közepüket kivágjuk, majd kivajazott tepsibe tesszük őket. A hagymát felkockázzuk és kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is sózzuk, borsozzuk majd félkészre főzzük. A húsos ragut összekeverjük a reszelt parmezánnal, majd belehalmozzuk a burgonyákba. 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Közben a kaprot megmossuk és apróra vágjuk, a főzőtejszínnel összekeverjük és főzni kezdjük. A lisztet belekavarjuk a tejfölbe és sózzuk, majd ezzel sűrítjük, folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós. Mikor a burgonya megsült tányérra tesszük és meglocsoljuk a kapros öntettel.
Ma ebédre lazacot készítettem zellerhasábokkal
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kesudiót áztasd hideg vízbe egy éjszakára, vagy forró vízbe kb. egy órára (mire a víz kihűl, jó lesz). A rizstejet forrald fel a fekete sóval és az agar-agar porral. Én egy fóli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyros fűszerkeverék alapját azok a fűszerek alkotják, amikhez mennyiséget is megadtam. Kezdd ezekkel, az arányokat betartva. Aprítsd fel az egész fűszereket, nyomd át a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sve sastojke za okruglice pomjesati i dobro rukom izmjesati. Praviti okruglice velicine po zelji, ostaviti ih na hladno dok se sve drugo ne pripremi.. Luk i papriku sjeci po ze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű