menu

Családireceptkönyv.hu

Karajba zárt csülök,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:


A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Karajba zárt csülök,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Húsgombócok orosz módra
Húsgombócok orosz módra

A darált húst egy tálban összedolgozzuk a tojással, majd sóval, borssal fűszerezzük. A masszából nedves kézzel 12 kis gombócot formázunk és serpenyőben felforrósított olajban körbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darálthúsos-sajtos rántott szelet
Darálthúsos-sajtos rántott szelet

A darálthúst a sajttal, tojással, sóval és borssal jól összegyúrjuk. Ezután gombócokat formálunk belőle, amit morzsával megszórt deszkán a kívánt nagyságúra nyújtjuk. Majd a szokás...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Disznótoros
Disznótoros

1. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet. 2. A hurk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk