40 dkg cukros tetejű babapiskóta
4 csomag vaníliás pudingpor
1,2 liter tej
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
csipet só
3 dkg pirított darált mandula
1 vanília aroma
1 dl rum
5 dl habtejszín
2 csomag habfix
A pudingot a tejben cukor nélkül megfőzzük. A margarint a porcukorral, csipet sóval habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Mehet bele az aroma és a mandula. Egy 26 cm-es kapcsos tortakarimát tálra vagy deszkára teszünk, alá erős folpackot (duplán), és kirakjuk egy sor piskótával, amit mokkáskanálnyi rummal locsolunk meg egyenként. Erre 4-5 evőkanál krémet kenünk, majd ugyanígy folytatjuk a rétegezést. A sorok piskótái merőlegesen álljanak egymáshoz képest, így jól összetart majd. A cukros felük legyen felül. Ebből 4 sor lesz. Kevés krémet hagyjunk a javításhoz, hűtőbe vele éjszakára. Másnap a tortakarimát körülhúzzuk késsel, kicsatoljuk és kenünk az oldalára is krémet. A tejszínt a fixszel felverjük, és ízlés szerint kidíszítjük. A folpackkal együtt, segítséggel áttesszük tálcára, majd szeletekre vágva tálaljuk.
egy éjszakát viszont a hűtőben kell tartani.
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a cukrot és a tojást egy tálba tesszük és mixerrel l összedolgozzuk, ezután a tejet is hozzáadjuk és újra összekeverjük.A tésztát kiolajozott tepsibe öntjük és a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól eldolgozzuk, késhát vastagságra nyújtjuk, és háromszögre daraboljuk. Lekvárral megtöltjük, előmelegített sütőbe 200 fokon megsütjük. Majd még melegen vaníliás p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű