menu

Családireceptkönyv.hu

Napraforgó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
50 dkg finomliszt
1 tojás
140 g joghurt (én 12%-os tejföllel helyettesítettem)
3 ek. olaj
1,5 tk. só
1 ek. cukor
kb. 1,8 dl víz
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a lekenéshez
szezámmag, fekete szezámmag

Töltelék:
amit éppen itthon találtam
10 dkg (egy tálca) szalámi
1 vöröshagyma
kb. egy pohár tejföl egy tojássárgával kikeverve
(a tojássárga összefogja a tölteléket és nem folyik ki)
jó maréknyi reszelt trappista vagy karaván
só, bors

Elkészítés:


A hozzávalókból a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük.
Ezalatt a hagymát a szalámival késes aprítóban összevágjuk, majd a többi hozzávalóval bekeverjük és a hűtőbe tesszük a tészta megkeléséig, a tojás romlandósága miatt.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát gáztepsi méretű kör alakra nyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Megkenjük a töltelékkel.
Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a töltelékes tésztát.
Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.
Egy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát. Én egy steril ollóval is rásegítettem. :-D
Majd minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megtekerünk
Kb. 30 percig hagyjuk pihenni, majd egy felvert tojással lekenjük. A közepét megszórjuk szezámmaggal, mákkal, lenmaggal, stb.. Majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebédre egy jó tányér (csipetke nélküli) zöldségleves mellé, bátran megehetünk 2-3 szirmot vagy vacsorára (legkésőbb 6-kor) egy pohár édesítős tea mellé 1 szirmot.

Napraforgó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eperfagylalt gép nélkül
Eperfagylalt gép nélkül

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, tálba tesszük, és megszórjuk cukorral. Lefedve hagyjuk 1 órán át. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és botmixerrel...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: josagm
Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Az igazi szabolcsi töltött káposzta receptje
Az igazi szabolcsi töltött káposzta receptje

A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Madártej
Madártej

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk