menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes piskóta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 16
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojás
2 evőkanál negyedannyi
2 evőkanál víz
1 kávéskanál sütőpor
5 evőkanál ch-10
1 marék fagyasztott meggy
pici fahéj

Elkészítés:


5 tojás sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a vizet és a lisztet, majd a sütőport. Ezeket is jól összekeverjük és óvatosan hozzákeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét. sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a kiengedett és lecsepegtetett megyet összekeverjük fahéjjal és a tészta tetejére szórjuk. 200 C-os sütőbe téve kb 15 percig sütjük.

Meggyes piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kevert tésztás sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tiborné
Csíkos süti
Csíkos süti

A tojásokat egészben felverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a lisztet, szódabikarbónát és végül a tejfölt. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Addig a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés, céklával bolondított brownie
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Csokoládés, céklával bolondított brownie

Meghámozzuk a céklát, és sós vízben megfőzzük. Ha már puha, leturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, majd habosra keverjük. Beleöntjük az olajat is, végül pedig a sütőpor...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres almás diós kevert süti (Rupáner)
Fűszeres almás diós kevert süti (Rupáner)

1. A cukrokat a tojásokkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert a diót, és az olajat, majd homogénné keverjük. 2. Végül hozzáforgatjuk a re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos mandulatorta, csupán 4 összetevőből
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Citromos mandulatorta, csupán 4 összetevőből

A mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni) A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra kevere...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk