menu

Családireceptkönyv.hu

Dia Kenyér teljes kiőrlésű


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg Teljes kiőrlésű liszt
20 dkg -50% liszt
20 dkg ch-10 liszt
2 dkg Búzasikér
1 evőkanál bambuszrost liszt
1 szárított élesztő
15 gr só
20 gr olaj
4 dl langyos víz

Elkészítés:


Az összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kalória: 237 kcal
Zsír: 7 gr
Ch:19 gr
Fehérje: 16 gr

Dia Kenyér teljes kiőrlésű

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Fehér kenyér (Limara Péksége)
Fehér kenyér (Limara Péksége)

A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe tesszük és elindítjuk a dagasztó programot. Dagasztás után kivesszük a gépből, kissé átgyúrjuk, majd kelesztőtálba tesszük, 45-50 perc alatt du...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

A kenyér összeállítása: a teljes előtészta + 100gr sima búzaliszt (gyakran durum lisztet teszek a sima liszt helyett)...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Bambuszrostlisztes kenyérke
Bambuszrostlisztes kenyérke

Az egészet kikevered egy mikrózható edénybe, és 2-3 perc alatt készre sül. Ez szerintem függ a mikró beállításától, nálam a 3 perc kellett, hogy ne legyen túl lágy. Én egy kisebb m...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szendvicskenyér
Szendvicskenyér

Az élesztőt elkeverjük 2 dl langyos folyadékkal és kb. 20 dkg liszttel. Letakarva langyos helyen kelesztjük, amíg fel nem bugyog. Ez kb. 1-1,5 óra. A maradék liszt és folyadék, va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk