menu

Családireceptkönyv.hu

Palócleves (Zóna)


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg pulykamell
50 dkg zöldbab
20 dkg sárga- és fehérrépa
1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 vöröshagyma
2 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél, tárkony, majoránna
só, bors, kömény, pirospaprika
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
1 citrom

Elkészítés:


Vágd fel a húst kis kockákra, aprítsd a vöröshagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot is, majd egy kis
őrölt paprikával készíts ezekből pörköltet kevés lével. Ízesítsd sóval, borssal, babérral, tárkonnyal. A zöldbabot,
zöldségeket is darabold fel. Amikor a hús már félig kész, add hozzá a zöldbabot, a zöldségeket, majd engedd fel 2 l
vízzel, add hozzá a maradék fűszert és főzd készre. Facsard bele a citrom levét és add hozzá a pohár tejfölt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas almaleves gombóccal
Fahéjas almaleves gombóccal

Első lépésben készítsük el a gombócokat: az egyik almát hámozzuk meg és reszeljük le. Adjunk hozzá fél evőkanál citromlevet, egy kis citromhéjat, egy evőkanál porcukrot és zsemlemo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

A foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon egy lábosban. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest. Kevergesd folyamatosan, amíg fel n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös bableves füstölt hússal
Tejfölös bableves füstölt hússal

A babot ellőtte levő este beáztatjuk,másnap oda rakjuk főni 1,5-2 l hideg vízbe,kockázzuk bele a füstölt húst,rakjuk hozzá az apró kockára vágott hagymát ,fokhagymát,és a fűszereke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Leveskocka
Leveskocka

Krumpli kivételével apróra vágjuk vagy egy késés aprítóval felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockára vágjuk úgy adjuk a zöldségekhez. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban felmelegí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk