2 nagy csokor friss kapor
4-5 dl húsleves vagy erőleves
1,5 dl tejszín
só , bors
1 evők. rétesliszt
A kaprot apróra vágjuk , kicsit elteszünk belőle a díszítéshez a többit feltesszük főni a húsleves alaplével.Úgy 10-15 perc múlva össze turmixoljuk és beletesszük a tejszínt, majd vissza tesszük a tűzre és a liszthez kicsi vizet illetve a forró levesből is annyit teszünk ,hogy simára tudjuk keverni, majd folytonos keverés mellett a levesbe öntjük. Pár percig főzzük még.
Apró grízgaluskákkal tálaljuk, tetejét megszórjuk a félretett friss kaporral.
A tököt meghámoztam és kockákra vágtam. annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje, majd felforraltam és zöldségleves kockával ízesítettem. Beledobtam néhány gerezd fokhagymát és a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveskockákat 1 l vízben felforraljuk. (Marhahúsleves kockából a legfinomabb.) A sajtgombóchoz lereszeljük a sajtot, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd vizes kézzel gombócok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. 2 Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA vajat egy 3-4 literes edényben összeolvasztom az olajjal. Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, hozzákeverem a felkarikázott petrezse...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű