1 kisebb sütőtök
1,5 dl tejszín
2 teáskanál gyömbér friss vagy por
1-2 evőkanál nádcukor (mennyisége függ a tök édességétől)
csipetnyi só
hántolt tökmag
tökmagolaj
A tököt megmossuk , félbe vágjuk és a magokat egy kanál segítségével eltávolítjuk. A fél tököket ismét félbe vágjuk mert így könnyebb a héját eltávolítani..A héj levágása után ujjnyi darabokra vágjuk és 2-3 dl vízzel, csipet sóval,a cukorral és gyömbérrel feltesszük főni. Puhulásig főzzük. Botmixerrel pűrésítjük és hozzá keverjük a tejszínt is. Vissza tesszük a tűzre és felforraljuk. Tálaláskor piritott tökmaggal megszórjuk és kicsi tökmagolajat csepegtetünk rá.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, és felengedjük vízzel. A vízhez adjuk a csíkokra vágott kelkáposztát é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA lencseleves elkészítéséhez a lencsét átválogatjuk, majd felöntjük hideg vízzel, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük. A zöldségeket megpucoljuk, majd í...
Elkészítési idő: 75őrc Nehézség: KönnyűA megmosott, hámozott és felkockázott sütőtököt kevés sós vízben húsleveskocka és bors ízesítéssel megfőzzük és robotgépben pürésítjük. Újraforraljuk, tejfölt leverünk bele és kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg a felforrósított zsiradékon, húzd félre, és add hozzá a zúzott fokhagymát is. • Keverd hozzá a sárgarépát és a brokkolit, majd párold ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű