Hozzávalók:
30 dkg liszt
csipet só
2.e.k. cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojássárgája
1 e.k. rum vagy pálinka
2 dl habtejszín (nem kell felverni)
1 e.k. citromlé
A lisztet elkeverjük a sóval, a cukrokkal, a tojások sárgájával és a tejszínnel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Amikor a tésztát összegyúrtuk, ketté vesszük, aztán egyiket a másik után jó vékonyra kinyújtjuk. Fölvágjuk derelyevágóval kb. 5-6 cm széles csíkokra, majd téglalap alakra. Minden téglalapot hosszában behasítunk, és az egyik hosszabb csücsköt áthúzzuk a nyíláson. Kis masniszerű formát kapnunk.
Jó bő, forró olajban kisütjük a kis tésztákat. Az olaj legyen forró, de ne égessen, a fánkoknak gyöngyözve kell sülniük benne. Ne tegyünk sokat egyszerre, mert megdagadnak kicsit. Papírtörlőkendőre szedjük ki, és egyből megszórjuk porcukorral.
Úgy készítjük, hogy fél üveg meggybefőttet, fél üveg szilvabefőttet beleöntünk egy lábosba, + 2 egész almát meghámozunk, apró kockákra vágjuk, s azt is belerakjuk, majd még kb. 6 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA dinnyét megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A friss mentát bő vízben alaposan megmossuk, leszárítjuk. A dinnyedarabokból késsel kivágjuk a húsát, kimagozzuk, m...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, a gyümölcsöt vékonyabb cikkekre vágjuk. A vízzel és a narancslével feltesszük forralni. Ha felforrt, hozzákeverjük az édesítőt, fűszereket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű