50 dkg liszt,
50 dkg túró,
2 tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg mazsola,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
egy csipet só,
A lisztből a tojással, csipet sóval meg annyi vízzel gyúrunk tésztát, hogy rugalmas masszát kapjunk. Legalább egy fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtva, akkora lapokká vágjuk, amekkora tepsink van.
Sós vízben kifőzzük a tésztalapokat, és hideg vízzel leöblítve, tiszta konyharuhára fektetve szikkadni hagyjuk.
Közben zsírral kikenünk egy zománcos tepsit. Simára keverjük az áttört túrót 8 deka cukorral, a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a mazsolát. A kikent tepsibe terítjük a tésztalapokat, mindegyiket a túrókrémmel megkenve, a tetejére üres tésztalap kerüljön, amelyet a maradék cukorral meg zsírral elkevert tejföllel kenünk meg.
A forró sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirult, akkor nagy kockákra vágjuk.
A tésztát megdagasztjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ezalatt 1 csomag vaníliás pudingporból 3-4 kanál cukorral és 4 dl tejjel jó sűrű pudingot főzünk. A megkelt tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a tejben. A liszthez adjuk a tojás sárgáját, a cukrot, és az élesztős tejet. Lágy tésztává dolgozzuk össze, majd megkelesztjük. A vajat a porcukorral h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntom a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba. A túrót ízesítem cukorral és ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvár és a dió kivételével!! Összekeverjük az alkotókat. A diót daráljuk vagy aprítjuk, összekeverjük a lekvárral. A masszából 9 puszedlit formázunk akként, hogy mindegyik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű