40 dkg alma
4 dl sovány joghurt
1-1 mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
Ízlés szerint tengeri só és természetes édesítőszer
1 dl víz
A vizet feltesszük forrni, beletesszük a fűszereket és kb. 5 percig forraljuk, majd lehűtjük.
A joghurtot, a kihűlt ízesített levesalaplét és az apró kockára vágott almát botmixer vagy turmixgép segítségével összepürésítjük és már készen is van a gyors almalevesünk.
Kis tálkákba felkockázott almát teszünk, erre merjük rá a levest, tetejét díszítjük pici fahéjjal és már kanalazhatjuk is.
A recept 4 személyre szól, adagonként 104 Kcal és 16 g szénhidrátot tartalmaz.
http://fogyokurablog.hu/receptek/gyors-almaleves-ha-radtor-az-ehseg-a-fogyokura-idejen
1. A barackokat kiszedjük a dobozból, és egyforma kis kockákra vagdaljuk. 2. A leve sem megy kárba, egy lábosba öntjük, beletesszük a barackkockákat, megszórjuk a cukorral, fah...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy-másfél liter vizet forralj fel a cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval. 2. Tedd bele a megmosott gyümölcsöt (meggyet, cseresznyét, szilvát, feldarabolt körtét, almát),...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Mindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű