menu

Családireceptkönyv.hu

Diétás Házi túró rudi


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A töltelékhez
500 g tehéntúró (félzsíros)
ísz. édesítő
1 db citrom reszelt héja
1 db vaníliarúd (belseje)
18 g zselatinpor
90 ml víz
A bevonáshoz
400 g cukormentes étcsokoládé (45-59%-os)

Elkészítés:


A túrót egy szitán áttörjük. Hozzáadjuk az édesítőt, citrom reszelt héját, vanília kikapart magjait, összekeverjük.
A zselatint tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük és hagyjuk megduzzadni.
Ha megduzzadt betesszük a mikroba és megmelegítjük épp csak, hogy folyóssá váljon. Hozzáadjuk a túróhoz és jó alaposan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe 20 percre.
Ha kivettük, akkor rudakat sodrunk belőle. Én rátettem egy gömböt a túróból a celofánra, majd a két mutatóujjammal húztam lefelé, és közben lett szép hosszúkás formája, persze közben érdemes szorosan tartani, hogy tömörüljön össze. (Illetve ha 1-2 csepp vizet is használunk hozzá. Én k.b 2 db-onként ennyit elkentem a celofánomon, mert így nem ragadt oda. A víz nélkül picit ragad, a celofánhoz is, illetve a kezünkhöz is. Vigyázni kell, hogy tényleg csak max. 1-2 csepp legyen az a víz.)
A két végét levágjuk, és sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Amíg a csokoládét megolvasszuk, mehet a hűtőbe hűsölni picit.
A csokoládét apróra vágjuk és gőz felett a háromnegyedét felolvasszuk, de épp csak, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék apróra vágott csokoládét és összekeverjük addig, míg elolvad, benne a többi a csoki ezzel picit visszahűtjük. (Érdemes jó minőségű magas kakaótartalmú csokoládét használni, nálam ez 50%-os kakaó tartalmú, mert ez nem keserű annyira.
Egy sütőpapírra picit nagyobb csíkokat kenünk az olvasztott csokoládéból, mint a rudijaink, és erre ültetjük őket, majd betesszük a hűtőbe picit, hogy összekössenek.
Pár perc elteltével kivesszük, rácsra tesszük, és az olvasztott csokoládéval bevonjuk őket. (Én egy kanállal csurgattam rá, majd segítettem, hogy mindenhol bevonja, és egy késsel visszatesszük a sütőpapírra, majd ha az összes kész, akkor mehet vissza picit a hűtőbe, míg megszáradnak.
Akkor betehetjük egy jól záródó dobozba, vagy be is csomagolhatjuk akár.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggyes kevert sütemény
Meggyes kevert sütemény

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz cukrot teszünk, ezzel együtt habosra keverjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk az étolajat, majd a langyos tejet is. A lisztben elkeverjük a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dunahullám /nagy kedvenc/
Avatar Czinegéné Csiki Ilona Kedvelnék
Dunahullám /nagy kedvenc/

1. A margarint addig keverem a cukorral,míg fel nem oldódik.Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverem.A lisztet összekeverem a sütőporral és a margarinos keverékhez adom.A masszát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Márványos sütemény
Márványos sütemény

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Katalin
Rénszarvas süti
Rénszarvas süti

3 dl-es bögrével mérd ki a hozzávalókat egy tálba, dolgozd össze az alapanyagokat.Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd szaggasd ki a rénszarvas fejeket.180 C0-ra melegítsd el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk